Overzicht

Zwevende houten trappen

Als het over trappen gaat, is hout nog steeds de ultieme klassieker. Wij bieden een gamma aan kwalitatieve houtsoorten zoals massieve eik, wengé, notelaar en teak die in elk type interieur tot hun recht komen. Deze houtsoorten onderscheiden zich door hun uitstraling en degelijkheid en zijn geschikt voor elk type trap, van zwevende trappen over rechte trappen tot draaitrappen.

Houten Trappen - Types - Genico
Genico Ref Wallclimberwood Letterhoutem 161a3409 Onbewerkt - 2

Breng een warme toets in jouw huis met een houten trap, zoals onze wallclimber wood-collectie. Niet alleen in een traditioneel maar ook in een modern interieur zorgt hout voor pure gezelligheid. Onze zwevende trappen uit de wallclimber wood-collectie zijn verkrijgbaar in massieve eik, wengé, notelaar of teak en onderscheiden zich door hun uitstraling.

Onderhoud houten trappen

Houten trappen zijn gemakkelijk in onderhoud. We geven het hout geen kans om stof en vervuiling op te nemen en voorzien al onze houten trappen van een beschermlaag met vernis. Gebruik niet teveel water bij de poetsbeurten: het volstaat om je houten trap af en toe met een licht vochtige doek schoon te maken. Behandel je houten trap om de paar jaar met olie of vernis.

Onderhoud Houten Trappen - Type - Genico
Luchtvochtigheid In Woning - Type - Genico
luchtvochtigheid in woning

Wanneer u kiest voor een trap die bestaat uit HOUT, een natuurlijk materiaal dat natuurlijke eigenschappen bezit moet u rekening houden met een paar zaken qua luchtvochtigheid in de woning u na het plaatsen rekening moet mee houden:

hout kan krimpen en zwellen afhankelijk van de voorwaarden van relatieve vochtigheid en temperatuur van de omgevende lucht, en zal zich hiermee in evenwicht stellen.

Conform de voorziene normen werd het hout gedroogd tot een evenwichtsvochtgehalte dat overeenstemt met het gemiddelde binnenklimaat in onze klimaatzone, zijnde een constante luchtvochtigheid van 45 à 60% bij een constante kamertemperatuur van 20°C.

U dient te beseffen dat ongunstige vochtomstandigheden, bijv. droogte (<50% LV) onmiddellijk zullen inwerken op het hout, d.m.v. krimp. Regelmatige controle met een goede HYGROMETER is steeds nodig. Wanneer er géén 45% luchtvochtigheid aanwezig is – en dat zal zeker het geval zijn in de winter wanneer het vriest - is er kans op krimpen en eventueel barsten van uw parket.

Bij vloerverwarming moet men steeds rekening houden met meer extreme waarden van relatieve luchtvochtigheid in zomer- en wintervoorwaarden, zodat (grotere) voegjes tussen de parketplanken of barstjes nooit uitgesloten kunnen worden.

Het is sterk aangeraden een luchtbevochtigingstoestel(len) aan te schaffen om uw relatieve vochtigheidsgraad op peil te houden. Hiermee worden bovenvermelde problemen vermeden!


Bezoek onze showroom

Industriestraat 40, 8755 Ruiselede

Onze toonzaal is open van maandag tot zaterdag via afspraak tussen 9 en 17 uur. Maak vandaag nog jouw afspraak en contacteer ons via info@genico.be of +32 51 68 99 09.Een offerte op maat?

We kunnen op maat van jouw ontwerp een offerte maken, rekening houdend met jouw voorkeuren en interieur. Neem vandaag nog contact op en wij laten snel van ons horen. 
  • Bezoek onze prachtige showroom - zie hier onze openingsuren