Veelgestelde vragen

Bestelling

 • Hoe verloopt bestelling?

  Na het plaatsen van uw bestelling via onze tool op de website of na via een mailtje naar info@genico.be nemen wij contact met u op. Uw factuur wordt dan doorgestuurd, en er wordt na betaling een detailtekening met afmetingen,kleur, type leds… doorgestuurd ter goedkeuring. Na akkoord op deze tekening wordt handgreep in productie genomen

 • Wat is de prijs van een handgreep?

  Exacte prijs kan berekend worden via tool op onze website of via deze 'prijslijst'

 • Hoe lang bedraagt productietermijn?

  Na akkoord op tekening ligt uw handgreep klaar voor afhaling na +/- 3 werkweken
 • Hoeveel btw betaal ik?

  Afhaling voor zelfplaatsing is altijd 21% in de Europese Unie voor particulieren

Technische vragen

 • Hoe meet ik mijn handgreep op?

  De juiste lengte van de handgreep wordt door de klant doorgegeven, deze wordt steeds afgerond per 5 cm.  

  Detail voor 'opmeting bij een rechte trap' OF 'opmeting bij een trap met draaitreden'

 • In welk materiaal wordt handgreep gemaakt en wat zijn de afmetingen?

  Handgreep bestaat uit staal dat gepoederlakt wordt. het profiel is 40 op 20 mm.  Als u leds in de handgreep plaatst zijn de leds in de breedte van 40 mm voorzien.  Bij leds naar de muur gericht ziet u dus een breder profiel dan wanneer u de leds naar beneden kiest.

 • Wanneer ik kies voor de brede of smalle led?

  Als handgreep gebruikt wordt om ruimte te verlichten of als trap tussen muren zit in een donkere ruimte wordt meestal voor de brede led gekozen. Dient de handgreep enkel voor sfeerlicht of oriëntatieverlichting dan kiest u best voor de smalle led.

 • Hoeveel bevestigingspunten heeft een handgreep?

  Dit hangt natuurlijk af van de totale lengte maar hou rekening met een gemiddelde afstand tussen de bevestigingen van 1200 à 1300 mm. Aan begin en einde is ook telkens een bevestiging voorzien

 • Kan handgreep buiten geplaatst worden?

  Nee, deze zijn enkel voor gebruik binnen.

 • In hoeveel delen wordt handgreep gemaakt?

  Dit is altijd in 1 deel, hou hier dus rekening mee bij transport. Controleer zeker als de handgreep binnen kan tot aan trap!

 • Wat zijn de specificaties van de meegeleverde driver / transfo (standaard 24V DC – 60W)?

  Afmetingen: 163 x 43 x 32 mm (L x W x H). Dit is geen DIN Rail driver. Driver moet tussen elektriciteitskast en handgreep komen zodat 220V wordt omgezet in 24V - zie detail. Meestal wordt deze naast of in elektriciteitskast gemonteerd. Hou er rekening mee dat driver bereikbaar moet blijven voor eventuele vervanging.

 • Kan de handgreep in alle kleuren voorzien worden?

  Deze kan worden gepoederlakt in onze standaard RAL kleuren. Voor zwart is dit RAL 9004/9005/9011, voor wit is dit RAL 9010/9016. Andere RAL kleuren zijn op aanvraag en kunnen een supplement met zich meebrengen. Alle RAL kleuren kunnen afgewerkt worden in ‘mat’ (gladde lak, satijnuitzicht) of in ‘structuurlak’ (matter uitzicht, lichte korrel) Het is zo dat de witte kleuren meestal uitgevoerd worden in matte lak en de zwarte in structuurlak.

 • Tegen welk type muur kan handgreep bevestigd worden?

  Dit kan tegen een klassieke stenen muur (snelbouw, betonsteen, beton, kalkzandsteen,…) maar ook tegen een stijlwand type gyproc, volle houten wand,… Voor een standaard bevestiging tegen een stenen muur wordt ongeveer 7 cm diep geboord.                                          

 • Zijn de leds dimbaar?

  De leds zijn inderdaad dimbaar, maar een dimmer en aangepaste driver moeten door de klant / elektricien voorzien worden.
 • Welk type leds wordt geplaatst?

  Warm wit 2700K, 749lm/m, 120 leds/m, 24V, 9W/meter, breedte 8 mm, A+, IP20

  Koud wit 4000K, 816lm/m, 120 leds/m, 24V, 9W/meter, breedte 8 mm, IP20

 • Zijn alle lengtes mogelijk?

  Minimum lengte voor handgreep met leds is 1050 mm, maximum lengte is 5800 mm. Lengte handgreep moet een veelvoud van 5 cm zijn. Voor handgrepen zonder leds is dit niet van toepassing.

 • Kan een handgreep bij een ¼ of dubbel ¼ draai trap?

  Dit is perfect mogelijk. Hou er wel rekening mee dat handgrepen altijd recht worden uitgevoerd (zonder knik of dergelijke) en dat er in de hoeken geen verbinding is tussen de handgrepen. Indien er voor leds in handgreep gekozen wordt moet voorziene kabeltje tussen beide handgrepen ingewerkt worden in pleisterwerk.

  Bij het opmeten moet u goed nakijken dat de handgreep mooi evenwijdig blijft lopen met de traptreden, de helling van draaitreden veranderd namelijk.  Zie detail

 • Kan ik zelf de leds aanleveren?

  Dit kan, hou rekening met maximale breedte van 13 mm. Kabel aan uiteinde moet minimaal 250 mm zijn. Opsturen leds wordt door klant geregeld, plaatsing leds in handgreep gebeurt door genico. In dit geval wordt geen voeding meegeleverd maar moet deze voorzien worden door klant.

 • Waar wordt aansluiting voor leds in handgreep voorzien?

  Dit kan onderaan of bovenaan de handgreep - zie foto -  belangrijk hierbij is dat we weten aan welke zijde van trap handgreep wordt geplaatst. (rechtsopgaand of linksopgaand, telkens bij het naar boven gaan) Aansluiting moet dan ingewerkt worden in pleisterwerk. Zie detail.

 • Kunnen de leds vervangen worden?

  Dit is enkel mogelijk met de brede verlichting. Bij de smalle leds moet handgreep gedemonteerd worden. De ledstrips hebben wel een heel lange levensduur.

 • Hoe bedien ik de verlichting in de handgreep?

  Dit kan door middel van schakelaar, bewegingsmelder, tijdsschakelaar,… Aan handgreep zelf kan geen bediening worden voorzien. Verlichting in handgreep is zelfde principe als een klassieke lamp in de woning, bediening moet dus voorzien worden door klant. Indien er geen schakelaar voorzien is raden wij een astroklok aan, deze kan in elektriciteitskast geplaatst worden en heeft talloze mogelijkheden (zomer-wintertijd/duurtijd/…) qua bediening, een voorbeeld hiervan is de astroklok van Theben. Dit is ook door klant te voorzien.

Plaatsing en transport

 • Op welke hoogte wordt handgreep geplaatst?

  Standaard wordt deze op 900 mm loodrecht tov tredeneus geplaatst. Maar hoogte tov trap is natuurlijk persoonlijk, verandering hoogte handgreep heeft geen effect op lengte handgreep.

 • Welk bevestigingsmateriaal is er inbegrepen bij handgreep?

  Bij handgreep wordt een ‘box’ geleverd met volgende inhoud - zie foto

  -SDS plus boor dia 13 mm

  -reinigingborstel geboord gat

  -blaasbalg om geboord gat te reinigen

  -zeefhuls voor chemisch anker

  -chemisch anker 280 ml (past op standaard siliconespuit)

  -handleiding

  -eventuele transfo 60W (indien handgreep met leds)

  -extra mengtuitjes chemisch anker

 • Worden handgrepen geplaatst door genico?

  Deze worden enkel voor afhaling voorzien, plaatsing gebeurt door klant. In de praktijk wordt dit dikwijls uitgevoerd door aannemer/schrijnwerker/elektricien. Handleiding plaatsing is voorzien.

 • Worden handgrepen geleverd?

  Handgrepen zijn enkel voor afhaling in ons atelier of kunnen op aanvraag verstuurd worden (niet inbegrepen – prijs in Belgie 200 € excl. btw - prijs EU 300 € excl. btw)

 • In hoeveel delen wordt handgreep gemaakt?

  Dit is altijd in 1 deel, hou hier dus rekening mee bij transport. Controleer zeker als de handgreep binnen kan tot aan trap!

 • Hoe kan handgreep vervoerd worden?

  Handgreep is ingepakt in beschermingsmousse- en folie en wordt in 1 deel gemaakt. De lengte van de handgreep is dus ook ongeveer lengte van pakket. Hou rekening met een breedte van +/- 200 mm en een hoogte van +/- 60 mm, gewicht is maximaal +/- 30 kg. Afhankelijk van lengte handgreep kan dit op een aanhangwagen of op/in een bestelwagen. Voorzie een paar spanriemen om handgreep goed te bevestigen. Indien handgreep wordt afgehaald door transporteur wordt box (450 x 210 x 150 mm) aan handgreep bevestigd, anders wordt deze los meegegeven

Bezoek onze showroom

Industriestraat 40, 8755 Ruiselede

Onze toonzaal is open van maandag tot zaterdag  "via afspraak" tussen 9 en 17 uur.

Maak vandaag nog uw afspraak en contacteer ons via info@genico.be of +32 51 68 99 09.

Genico Reportage 161a0708 Crop
 • BEZOEK ONZE SHOWROOM - MAAK HIER UW AFSPRAAK